Groenten

Plantenkwekerij Vreugdenhil is al jarenlang een betrouwbare partner voor vele afnemers van groenteplanten. De planten worden hier onder de meest optimale omstandigheden geteeld zodat we altijd een kwalitatief topproduct kunnen afleveren.

Focus Door de jaren heen hebben wij ons sterk gespecialiseerd in de opkweek van warme groentenplanten (tomaat, paprika, komkommer en aubergine). Naast deze gewassen hebben wij ook ruime ervaring in het opkweken van aardbeienplanten.

Innovatie Plantenkwekerij Vreugdenhil is de specialist in het enten van groenteplanten. Naast het enten voor ‘eigen’ klanten wordt er ook veel geënt voor collega-plantenkwekers. Wij zijn constant op zoek naar manieren om ons proces te verbeteren. Om efficiënter te werken en, veel belangrijker, tot een nog beter product voor onze klanten te komen. Hiervoor investeren we in opleiding van onze mensen maar ook in de modernste technieken.

Plantenkwekerij Vreugdenhil beschikt over een sorteermachine voor onderstammen waarmee een betere uniformiteit bereikt wordt wat zich vervolgens resulteert in een betere plantkwaliteit. Ook in het daadwerkelijke entproces wordt verdere mechanisatie toegepast. Vanaf het voorjaar van 2009 draaien we proeven met een entmachine die in de toekomst het volledige proces moet kunnen overnemen. Het voordeel van deze mechanisatie is dat iedere ent gelijkwaardig is. Meer gelijkwaardige entingen zorgen uiteindelijk voor een grotere uniformiteit in de entkwaliteit. En daarmee meer uniforme partijen.

Voor u met u Dankzij de platte organisatie en een informele bedrijfscultuur kunnen wij snel op specifieke klantwensen inspelen. Vooraf worden de wensen doorgesproken met de verkoper en de teeltspecialist waarin zaken als planttype, afstand, pottype, ent- en topmethodiek, stok/stiek/clip etc. aan de orde komen. Ook tijdens het productieproces is een bezoek aan ons opkweekbedrijf mogelijk om uw product op de voet te volgen en uw wensen door te spreken. Om organisatorische redenen wordt u wel verzocht om vooraf een afspraak te maken en in verband met ons hygiëneprotocol schone kleding te dragen tijdens uw bezoek.